دانستنی ها درباره تعویض گلس گوشی موبایل
نوشته شده توسط : مهدی فتح اله زاده

دانستنی ها درباره تعویض گلس گوشی موبایل 

تعویض گلس گوشی موبایل به علت نازک بودن ال سی دی ها فوق العاده حساس و چالش برانگیز است و همیشه ریسک شکستن ال سی دی در هنگام تعویض و جایگزینی گلس وجود دارد. این ریسک نسبت به جنس ال سی دی و برند گوشی هوشمند شما متغییر است. در ادامه با ما باشید تا با وسایل لازم برای تعویض و نحوه تعویض آن ، همچنین کی تعویض باید انجام شود آگاه شوید... 

دانستنی ها درباره تعویض گلس گوشی موبایل 

تعویض گلس گوشی موبایل به علت نازک بودن ال سی دی ها فوق العاده حساس و چالش برانگیز است و همیشه ریسک شکستن ال سی دی در هنگام تعویض و جایگزینی گلس وجود دارد. این ریسک نسبت به جنس ال سی دی و برند گوشی هوشمند شما متغییر است. در ادامه با ما باشید...

Image result for ‫تعویض گلس گوشی موبایل‬‎

تعویض گلس گوشی موبایل کار سختی نیست و شما هم با چند بار تمرین و تکرار می‌توانید بدون مشکل از پس انجام آن بر آیید. اما اگر بنا به هر دلیل احساس می‌کنید که شخصا از پس انجام این کار بر نمی‌آیید، یادتان باشد که تمام فروشندگان لوازم جانبی موبایل و گلس های محافظ ال سی دی به صورت رایگان (فقط پول گلس دریافت می شود نه تعویض آن) تعویض گلس گوشی موبایل را برایتان انجام می‌دهند.

 

تفاوت تعویض تاچ ال سی دی با تعویض گلس گوشی موبایل چیست؟

اگر مراحل و بخش های قبلی که در این مطلب شرح داده شدند را مطالعه کرده باشید، بدون تردید تاکنون متوجه تفاوت مابین تعویض تاچ و ال سی دی گوشی و تعویض گلس صفحه نمایش دستگاه شده‌اید. اما اگر ذره‌ای جای شک و تردید در ذهنتان وجود دارد سعی می‌کنیم با توضیحات این بخش همه چیز را برایتان روشن کنیم.

به طور کلی تاچ و ال سی دی گوشی های موبایل مدرن از چهار بخش یا عضو تشکیل می‌شود. عضو اول فریم ال سی دی است که وظیفه نگه داشتن تمام اجزای تاچ و ال سی دی را بر عهده دارد و عموما جنس آن پلاستیکی یا آلومینیومی خواهد بود. عضو دوم پنل ال سی دی است که وظیفه نمایش محتوای تصور را بر عهده دارد.

بر روی ال سی دی هم تاچ گوشی به عنوان سومین عضو مجموعه تاچ و ال سی دی دستگاه نصب می‌شود. وظیفه تاچ در واقع تشخیص دستورات لمسی کاربر خواهد بود. عضو چهارم و آخر این مجموعه هم گلس روی ال سی دی خواهد بود که وظیفه محافظت از ال سی دی و اجزای آن را بر عهده دارد. تمام این چهار عضو در یک قاب یا فریم بسیار کوچک نصب و پرس شده‌اند که به آن مجموعه تاچ و ال سی دی گوشی گفته می‌شود.

Image result for ‫تفاوت تعویض تاچ ال سی دی با تعویض گلس گوشی موبایل چیست؟‬‎

تعویض گلس گوشی موبایل کی باید انجام شود؟

در برخی موارد خاص ممکن است به دلیل ضربه یا وارد شدن فشار به صفحه نمایش گوشی، گلس روی آن بشکند یا دچار ترک خوردگی شود اما خود ال سی دی و تاچ دستگاه سالم بمانند. در این شرایط صفحه نمایش گوشی ترک خورده یا شکسته است اما همچنان می‌توان از آن استفاده کرده و محتوای نمایشگر را دید. حتما برای شما هم پیش آمده با گوشی رو به رو شوید که علیرغم ترک ها و شکستگی هایی که روی صفحه نمایش آن ایجاد شده همچنان قابل استفاده است و کاربر به راحتی از ال سی دی آن استفاده به عمل می‌آورد.

این حالت دقیقا حالتی است که گلس ال سی دی گوشی شکسته و نیاز به تعویض خواهد داشت و خود تاچ و ال سی دی دستگاه سالم هستند. در اینگونه شرایط شما می‌توانید با تعویض گلس ال سی دی گوشی خود به جای تعویض کل صفحه نمایش با هزینه بسیار ناچیزتری مشکل دستگاه را برطرف سازید.

بنابراین اگر در اثر ضربه، فشار یا بنا به هر دلیل دیگر بر روی صفحه نمایش گوشی شما ترک یا شکستگی سطحی ایجاد شود اما تاچ و ال سی دی آن همچنان بدون مشکل عمل کنند، نیازمند تعویض گلس ال سی دی گوشی خواهید بود.

تعویض گلس ال سی دی/ broken-phone-glass

وسایل لازم برای آموزش تعویض گلس گوشی موبایل

  • نوار استیکر ۲ و ۳ میلی‌متری دو رو چسب مخصوص چسباندن شیشه محافظ به صفحه نمایش
  • نوار چسب کاغذی یا نوار چسب مخصوص بسته‌بندی
  • دماسنج فرو سرخ یا تماسی
  • شیشه یدکی محافظ صفحه نمایش موبایل
  • پیچ گوشتی تخت فولادی با نوک بسیار ظریف و تیز
  • کیت ابزار پلاستیکی (پیچ گوشتی‌های کوچکِ سر تختِ پلاستیکی)مخصوص باز کردن موبایل و پیک مخصوص نواختن گیتار
  • پیچ گوشتی فیلیپس چهار سوی شماره ۰۰# یا پیچ گشتی ساعتی هم اندازه آن
  • تفنگ حرارتی یا سشوار داغ

 نحوه تعویض گلس گوشی موبایل

1- شیشه محافظ

در اولین گام از آموزش تعویض گلس موبایل باید به سراغ شیشه محافظ برویم؛ تکه هایی از نوار چسب کاغذی را به اندازه عرض یا طول صفحه نمایش موبایل ببرید، با آن سطح صفحه نمایش موبایل را بپوشانید. به این طریق می‌توانید به راحتی تکه‌های شکسته شیشه محافظ صفحه نمایش را از سطح صفحه نمایش موبایل جدا کرده و بردارید.

2- باز کردن درپوش پشتی موبایل

در دومین مرحله آموزش تعویض گلس موبایل به‌وسیله کیت ابزار پلاستیکی مخصوص باز کردن موبایل یا ناخن دست خود، درپوش پشتی موبایل را جدا کرده و کنار بگذارید.

3- قطعات جانبی را خارج کنید

حال باتری موبایل، سیم کارت و کارت حافظه موبایل را از جایگاه مخصوصش خارج ساخته و آنها را در جای مناسبی نگهداری کنید.

4- از سشوار و تنفنگ حرارتی کمک بخواهید

در این مرحله از آموزش تعویض گلس موبایل با استفاده از گرم کردن موبایل به کمک تفنگ حرارتی یا سشوار داغ قطعات سخت‌افزاری گوشی را از هم جدا می‌کنیم. برای به نتیجه رسیدن این مرحله به صبر و حوصله بیشتری نیاز دارید.

با استفاده از سشوار داغ و گرفتن آن روی کناره‌های قاب گوشی و کنترل مداوم سطح گوشی با حرارت‌سنج فرو سرخ، حرارت حاشیه قاب آن را به حدود ۷۰ تا ۸۰ درجه سانتیگراد برسانید. این کار باعث آب شدن چسب نگهدارنده قاب موبایل می‌شود، اما در این حرارت به قطعات الکترونیکی گوشی صدمه‌ای وارد نمی شود.

5- در استفاده از سشوار دقت کنید

تفنگ حرارتی یا سشوار داغ را باید در فاصله‌ای در حدود ۷ سانتی‌متری گوشی نگه دارید و خیلی به آن نزدیک یا دور از آن نگیرید.  در هنگام اجرای مراحل آموزش تعویض گلس موبایل، اگر از تفنگ حرارتی استفاده می‌کنید، حرارت آن را روی درجه کم بگذارید. حالا بسته به قدرت حرارت‌دهی وسیله حرارتی مورد استفاده حاشیه‌های قاب گوشی را ۳ الی ۵ دقیقه حرارت دهید.

6- علائم تغییر رنگ

اگر هرگونه علائم تغییر رنگ، تغییر شکل یا آب شدن پلاستیک بدنه گوشی را مشاهده کردید، به معنی رسیدن حرارت زیادی به دستگاه است و باید وسیله حرارتی را خاموش کرده و عمل حرارت دادن قاب موبایل را متوقف سازید. در غیر ای نصورت  با ایجاد حرارت اضافی در حاشیه‌های قاب و بدنه موبایل دیجیتایزر موبایل را آب کرده و به قطعات الکترونیکی و قطعات سخت افزاری موبایل صدمات جدی وارد خواهید ساخت.

7- دقت در حرارت دهی

در اجرای مراحل آموزش تعویض گلس موبایل، در صورتی که از سشوار استفاده می کنید، کار حرارت دهی و گرم کردن موبایل، ممکن است تا یک ساعت هم طول بکشد.

حرارت دادن به دستگاه سبب می شود چسبی که شیشه محافظ صفحه نمایش را به قاب و سطح خود صفحه نمایش چسبانده آب شود. تنها در این صورت است که می‌توانید شیشه شکسته را از سطح صفحه نمایش و قاب موبایل جدا کنید.

8- دقت در حرارت دهی

در اجرای مراحل آموزش تعویض گلس موبایل، در صورتی که از سشوار استفاده می کنید، کار حرارت دهی و گرم کردن موبایل، ممکن است تا یک ساعت هم طول بکشد.

حرارت دادن به دستگاه سبب می شود چسبی که شیشه محافظ صفحه نمایش را به قاب و سطح خود صفحه نمایش چسبانده آب شود. تنها در این صورت است که می‌توانید شیشه شکسته را از سطح صفحه نمایش و قاب موبایل جدا کنید.

9- دقت در حرارت دهی

در اجرای مراحل آموزش تعویض گلس موبایل، در صورتی که از سشوار استفاده می کنید، کار حرارت دهی و گرم کردن موبایل، ممکن است تا یک ساعت هم طول بکشد.

حرارت دادن به دستگاه سبب می شود چسبی که شیشه محافظ صفحه نمایش را به قاب و سطح خود صفحه نمایش چسبانده آب شود. تنها در این صورت است که می‌توانید شیشه شکسته را از سطح صفحه نمایش و قاب موبایل جدا کنید.

10- جداکردن قطعات فلزی چسبیده به شیشه

در هنگام اجرای نکات مربوط به آموزش تعویض گلس موبایل حتما لازم است که قطعات فلزی کوچک چسبیده به شیشه شکسته را از آن جدا کرده و نگه دارید، زیرا برای چسباندن شیشه جدید به گوشی مجددا از آنها استفاده خواهید کرد.

چسب‌های باقیمانده زیر شیشه را به آرامی و بدون اعمال فشار کاملا تمیز کرده و مراقب باشید دکمه‌ها در یک ردیف قرار بگیرند.

11- به مراحل پایانی نزدیک می شوید

دور قاب گوشی را از ۴ طرف با استیکر نازک مخصوص چسباندن شیشه محافظ بپوشانید.

دیجیتایزر و صفحه نمایش را با استفاده از پارچه نرم بدون پرز و مایع پاک کننده لنز کاملا تمیز کنید تا هیج گرد و خاک و چربی یا اثر انگشتی به جا نماند.

در این مرحله از آموزش تعویض گلس موبایل، شیشه محافظ نو را از کاور با انگشتانتان از لبه‌ها بگیرید و طوری بیرون بیاورید که دستتان با قسمت زیرش تماس پیدا نکند.

12- گلس جدید را جایگزین کنید

قبل از قرار دادن محافظ روی شیشه، پلاستیک‌های نازک و باریک محافظ ۴ دور آن را با دقت جدا کنید. کاغذ روی استیکر‌ها را بکنید و دور بیندازید. در این مرحله از آموزش تعویض گلس موبایل به دقت مضاعفی نیاز دارید؛ با دقت شیشه محافظ جدید را روی قاب گوشی بچسبانید و فشار دهید، به‌طوری که هیچ حباب هوایی در گوشه‌های دورتا دور موبایل بین شیشه و قاب موبایل یا صفحه نمایش باقی نماند. چند ثانیه هر چهار طرف موبایل را فشار دهید تا حسابی بچسبد.  اکنون می توانیداز دستگاه خود را دوباره استفاده کنید.

Related image

 


 

نتیجه گیری:

اگر گلس گوشی موبایل شما ترَک برداشته، باید گفت عمر مفید آن به اتمام رسیده است. این محافظ که سپر بلای نمایشگر دستگاه شما بوده حالا خود را فدا کرده است تا به خود نمایشگر آسیبی نرسد. حال که وقت تعویض گلس گوشی موبایل تان فرا رسیده است، شاید فکر کنید که این کار بسیار دشوار بوده و نیاز به تخصص زیادی دارد. اما حقیقت این است که که با کمی دقت، هر کسی می‌تواند این کار را انجام دهد.

 




:: برچسب‌ها: گلس گوشی موبایل ,
:: بازدید از این مطلب : 842
|
امتیاز مطلب : 25
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 مهر 1398 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: